KOULUTUSTOIMINTA

Seuratanssinohjaajakoulutukset

Lavatanssikulttuuri elää ja voi hyvin. Sen kehittymisen ja pysyvyyden yhtenä edellytyksenä on aktiivinen koulutustoiminta, jota jokainen seura tekee mm. järjestämällä jäsenilleen säännöllisesti tavoitteellista kurssitoimintaa.

SUSELin seuratanssinohjaajakoulutus järjestetään kolmen (3) osion koulutuskokonaisuutena: eskari, perustaso sekä jatkokoulutukset
Kokonaisuus käsittää kaikkiaan 13 viikonloppua, joiden aikana Tutustutaan lajeina foksiin, tangoon, valssiin, hitaaseen valssiin, humppaan, kävelyhumppaan, kuviohumppaan, polkkaan, masurkkaan, jenkkaan/sottiisiin, rumbaan, cha chahan, salsaan, fuskuun ja buggiin.
Yhden viikonlopun opetuksellinen osuus on 13,5h, jolloin koulutustuntien kokonaismäärä on 175,5h. 

Koulutuksen hyödyt:

  • saat eväät yli kymmenen lajin alkeis- ja alkeisjatkotason ohjaukseen
  • oman tanssitaidon syventäminen
  • saat tärkeää perustietoa seuratanssimusiikista
  • tietoa ohjaamiseen liittyvistä huomioista ja velvoitteista.

Lisäksi SUSEL järjestää erilaisia teemakoulutuksia, joihin voivat osallistua muutkin kuin ohjaajana toimivat. Näiden koulutusten sisältö ja kesto räätälöidään teeman mukaisesti.

Kattavan ohja​ajakoulutuksen saat seuraavasti:

Eskari + Perustaso = seuratanssin perusohjaaja

+ Jatkokoulutukset = seuratanssinohjaaja

Suorittamalla eskarin ja perustason, valmistut seuratanssin perusohjaajaksi. Suorittamalla lisäksi vielä jatkotason (8 päivää), valmistut seuratanssinohjaajaksi. Jatkokoulutusten suorittamismäärää ei ole rajoitettu.

Teemakoulutus = Eri teemojen koulutuksia ohjaajille, ohjaajaopiskelijoille ja tanssinopettajille.

Seuratanssinohjaajan pätevyys antaa hyvät edellytykset tanssinopettajatutkintoon (amk) osallistumiselle.

 

Seuraavat Eskarit alkavat 14.9.2024 Rovaniemellä ja Tampereella.

Rovaniemen koulutus on täynnä. Varapaikalle voi ilmoittautua ilmoittautumislinkin kautta.

Tutustu koulutuksen ensimmäiseen vaiheeseen Eskari

Tanssiksi -ohjaajakoulutukset

Katso lisätiedot Tanssiksi -koulutuksista

Kenelle ohjaajakoulutukset on tarkoitettu? 

Tarkoituksena on palvella SUSEL:n jäsenistöä tarjoamalla koulutusta jäsenseurojen lavatanssiohjaajille. Koulutus käy myös muille kiinnostuneille, kuten muiden seurojen ohjaajiksi aikoville. Omaan ohjaukseen voi tulla hakemaan vahvistusta myös esimerkiksi koulujen liikunnanopettajat tai kansalaisopistojen tanssinopettajat. Toivotamme tervetulleiksi koulutukseen myös jo tanssinopetustehtävissä toimivat ohjaajat, valmentajat ja opettajat hankkimaan vankat perustiedot lavatansseissa.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää hyvää perustanssitaitoa. Osallistujien tulee kuulua tai liittyä SUSELin tai STULin jäsenseuraan ennen koulutuksen aloittamista.

SUSEL ja STUL tekevät koulutusyhteistyötä, joten näiden liittojen seurojen ohjaajien on mahdollista kouluttautua molempien liittojen koulutuksissa.

Koulutuksen suunnittelu ja toteutus

SUSEL koordinoi koulutuksen tavoitteet, laajuuden sekä pääsisällön. Koulutuksen toteuttavat tanssinopettajat (AMK). Lisäksi koulutuksissa vierailee eri alojen ja -lajien asiantuntijoita.

SUSEL toivoo, että mahdollisimman moni seurojen ryhmiä ohjaava olisi käynyt seuratanssinohjaajakoulutuksen. Näin yhteinen päämäärämme lavatanssin kehittämiseksi olisi helpompi saavuttaa. Kentällä olevien ohjaajien yhteinen näkemys ja taattu laatu näkyvät ulospäin positiivisena merkkinä liiton toiminnasta.

Lisätiedot:

Henna Rusi, koulutussihteeri@susel.fi / 044 980 6062