Vuoden jäsenseura

Ehdota Vuoden 2020 jäsenseuraa

On aika valita vuoden 2020 jäsenseura. Ehdota omaa suosikkiasi vuoden loppuun mennessä osoitteeseen sihteeri@susel.fi. Laita mukaan perustelut, miksi kyseinen seura pitäisi mielestäsi palkita vuoden jäsenseuraksi. 

 

Jäsenseurojen huomiointi 

Seuratanssiliitto alkoi säännöllisesti huomioida jäsenseurojensa toimintaa vuonna 2006 myöntämällä aina vuosittain Vuoden Tanssiseura tunnustuksen

Palkitut jäsenseurat:

2017 Keski-Suomen Tanssin Ystävät Kestävät ry

Keski-Suomen Tanssin Ystävät, Kestävät ry, on 20 -vuotias tanssiseura, joka on levittänyt seuratanssin ilosanomaa Jyväskylän seudulla jo 20 vuoden ajan. Seura on aktiivinen toimija, joka tanssinopetuksen lisäksi tekee yhteistyötä mm. paikallisen AMK:n kanssa. Jäsenistölle järjestetään tapahtumia ja seura osallistuu aktiivisesti erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin.

http://www.kestavat.fi


2016 Tanssin Ilo ry

https://www.tanssinilo.net


2015 Tanssin Taitajat ry

http://www.tanssintaitajat.fi


2014 PoKaTa ry

Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry vuoden 2014 jäsenseuraksi on nimetty PoKaTa ry. Onnea ja menestystä PoKaTa ry! Uusi ja vireä seura - hienoa toimintaa!

http://www.pokata.fi


2013 Kokkolan Tanssiklubi ry

Kokkolan Tanssiklubi ry on perustettu vuonna 1997 ja liittynyt Susel jäseneksi vuonna 1999. Palkitsemisen perusteena painoi pitkäaikainen ja ansiokas toiminta lavatanssikulttuurin edistämiseksi. Omien tanssikurssien lisäksi seura on järjestänyt jäsenistölleen ulkopuolisten opettajien kursseja sekä tanssi-iltoja ja yhtenä harvoista tanssiseuroista Kokkolan Tanssiklubi ry:ssä on myös pyörätuolitanssin ohjausta.

http://www.kokkolantanssiklubi.fi/


2012 Lohjan Lavatanssijat LoLa ry

Perusteluita valinnalle; Tammikuussa 2011 perustettu seura on jo lyhyenä toiminta-aikanaan onnistunut luomaan tunnustuksen arvoista seuratanssitoimintaa. Lohjan Lavatanssijat LoLa ry on uutena pirteänä seurana aloittanut ripeästi tanssihaluisten liikuttamisen alueellaan. 

Seura on hyödyntänyt oivallisesti sosiaalista mediaa. Toiminta on yhdistystoimintaa parhaimmillaan harjoitusten ulkopuolellakin tapahtuvan yhteisen tekemisen myötä. Seuran toiminta on saavuttanut näkyvyyttä myös alueen lehdistössä. 

http://www.lohjanlavatanssijatlola.nettisivu.org/


2011 Tanssiseura Hurmio ry

Hallituksen perustelut valinnalle: Hurmio on nostanut tanssiseuratoimintaa aivan uudelle tasolle. 
Seuralla on monipuolista toimintaa aina perusvalmennuksesta kilpailutasolle saakka.
Seura noudattaa myös perinteitä mm. järjestänyt Wanhan Tangon kilpailut ja järjestää niitä jatkossakin SM-tasoisena.

Seuran tiedotus, järjestelyt ja organisointi ovat ensiluokkaisia ja Hurmio on kasvanut kaikin puolin vaikuttavaksi seuraksi Suomessa.

www.hurmio.fi


2010 Saimaan Seuratanssijat SaiSet ry

Liiton perustelut valinnalle: SaiSet on lähtenyt omalla panoksellaan nostamaan seuratanssia Suomen kartalle erilaisilla omaperäisillä tempauksilla, kuten esim. Täydenkuun tanssit ja Valtakunnallinen tanssilavakauden avaus. Seurassa on myös panostettu lasten ja nuorten tanssiin sekä järjestetty mahdollisuuksia tutustua erilaisiin tanssin muotoihin kaikille halukkaille. Monipuolista ja innostunutta seuratoimintaa seuratanssin tunnetuksi saattamiseksi laajalle yleisölle.

www.saiset.net


2009 Himos Tanssijat ry

Liitto perustelee valintaansa näin: Seura toteuttaa toiminnassaan monipuolisuutta ja ennakkoluulottomuutta, eri ikäryhmien huomioonottamista toiminnassa ja vapaaehtoistyötä erityisryhmien kanssa. Seuralle on ollut tilaus ja se on paikkansa lunastanut. Omalla aktiivisella toiminnallaan kehittää ja ylläpitää seuratanssia monipuolisesti. Tanssi on jokamiehenoikeus


2008 Liperin Lavatanssijat LiLat ry

Valintaan vaikutti mm. yhdistyksen suuri aktiivien määrä ja toiminnan avoimuus. Lilat järjestää monipuolista toimintaa, joka on muutakin kuin tanssikurssien järjestämistä. Seura järjestää tanssikilpailuja, valmentaa kilpailijoita, tekee retkiä ja käy konserteissa sekä osallistuu laajasti paikkakunnan tapahtumiin. LiLat on valittu Liperin vuoden liikuttajaksi ja toimii paikkakuntansa kesälavan hyväksi. Osallistujamäärät, suhteessa paikkakunnan kokoon, ovat huikeita. Seurasta osallistutaan myös SUSEL:in toimintaan. Liperin lavatanssijat - LiLat ry on perustettu 30.6.2004.

http://www.lilat.com/


2007 Tanssiseura Heinäkengät ry

Valintaan vaikutti yhdistyksen tekemä aktiivinen työ seuratanssin eteen välimatkoista huolimatta. Tanssiharrastuksen ja motivaation ylläpitäminen talven kaamoksessa vaatii seuralta intohimoista tanssiharrastuksen paloa.

Tanssiseuran puheenjohtaja Lauri Wesslin luonnehtii seuran alkutaivalta seuraavin sanoin: Heinäkengät perustettiin paikallislehteen v. 2004 teetetyn ilmoituksen siivittämänä; Tanssiseura Ivaloon! Tämä ilmoitus poiki runsaasti puhelinkyselyjä ja näin huutoon oli tietysti vastattava. Seuran toiminta aloitettiin loppuvuodesta 2004 ja lopullinen perustamiskirja toimitettiin Tarmo Mansikka-ahon, Hannele Heinosen, Päivi Akujärven ja allekirjoittaneen toimesta patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin keväällä 2005. Heinäkenkäläiset lähtivät alkuvaiheessa liikkeelle mottonaan: "Suuret tanssijat eivät ole suuria tekniikkansa ansiosta vaan intohimonsa". Vuosien mittaan Heinäkenkien intohimo tanssiin on vain kasvanut ja samalla myös tekniikka on parantunut.

http://www.heinakengat.palvelee.fi


2006 Turun Kansantanssin ystävät ry:n alajaosto Lavatanssikerho Sekahaku

Valinnan perusteena on lyhyellä aikavälillä saavutettu uskomaton menestys seuratoiminnassa. Lavatanssikerho Sekahaku on perustettu syyskesällä 2005, ja reilussa vuodessa seuraan on liittynyt jo lähes 900 jäsentä. Lavatanssikerho Sekahaun tarkoituksena on edistää seura- ja lavatanssikulttuuria Turussa ja sen lähiympäristössä, toimia yhteistyössä muiden tanssia edistävien tahojen kanssa, järjestää monipuolista kurssitoimintaa, retkiä ja tapahtumia, sekä madaltaa kynnystä uusien harrastajien mukaan saamiseksi.

www.sekahaku.net